در حقیقت، کارایی و زیبایی یک آسانسور بدون برخورداری از امینت لازم اهمیتی ندارد. امنیت در آسانسور کارکرد اصلی آن است که باید محقق شود. برای تحقق این هدف در دنیا استانداردهای مختلفی در طول زمان بنابر نیازهای روز این صنعت وضع شده است که شرکتهای سازندهی آسانسور ملزم به رعایت آنها هستند.
نوآوریهای تکنولوژی از طرف دیگر علاوه بر حوزهی دیجیتال و الکترونیک در حوزهی دادهها در موضوع کارکرد آسانسورها نیز چشمگیر بوده است. این دادهها به شرکتهای این حوزه این امکان را میدهد با بررسی مشکلات و اشتباهات از آنها دوری کرده و امنیت بیشتری را برای آسانسورها به ارمغان آورند.
به عنوان مثال، از میان سیستمهای امنیتی که در آسانسورهای مدرن، اکنون پیادهسازی میشوند میتوان به سیستم تشخیص مشکل در سیم بکسل آسانسور، چراغهای اضطراری درون کابین، کلید زنگ هشدار، تلفن در کابین و… اشاره کرد. امروزه برای داشتن آسانسور استاندارد بهره بردن از بسیاری از این ابزار امری بدیهی است.
مراحل اخذ استاندارد :
پس از اتمام مراحل نصب و راه اندازی آسانسور مراحل استاندارد طی می شوند
ابتدا قرارداد سرویس و نگهداری یکساله مابین شرکت نصاب آسانسور و دارنده آسانسور صادر می شود و به همراه دیگر مدارک ساختمان که در زیر درج شده است در سامانه بازرسی استاندارد آپلود می شود و سامانه به صورت رندم یک شرکت بازرسی استاندارد انتخاب می کند ، سپس تمامی مدارک برای تشکیل پرونده به آن اداره استاندارد ارائه می گردد و مطابق جدول استاندارد ،هزینه بازرسی که به عهده ی دارنده آسانسور میباشد واریز می گردد و پس از طی مراحل اداری و بعد از هماهنگی با دارنده آسانسور و شرکت نصاب آسانسور بازرس به محل نصب آسانسور اعزام میشود
بازدید آسانسور هم شامل نصب آسانسور وهم موارد ساختمانی می باشد